ДНР: Военно-транспортни самолети на НАТО кацат на летището в Запорожието

През последните няколко дни четири транспортни самолета на НАТО кацнаха на летището в Запорожието в източната част на Украйна, съобщава информационният сайт „Новороссия”.

Според онлайн-изданието на 13 декември тази година в 23:30 ч. на летището в Запорожието са се приземили два транспортни самолета на САЩ. Два часа след това там са кацнали още два „Херкулеса” (вероятно става дума за Lockheed C-130 Hercules – военно-транспортен самолет за средни и далечни разстояния, използван от САЩ и други страни от НАТО). „Те се разтоварват. Според информация от източника, товарът се намира в кутии”, се казва в сайта, като не се уточнява за какъв товар става дума.

Интернет-изданието посочва също, че на това летище в Запорожието от края на ноември се строят отбранителни съоръжения, като малко преди това в Харковска област в град Чугуево са били забелязани войници на НАТО. „Натовците са около петдесет, говореха на полски и не искаха да бъдат снимани, като отговаряха с пряка агресия на опитите на местни жители да ги снимат с телефон”, съобщава още „Новороссия”, позовавайки се на информация от очевидци.

Няколко дни преди появата на натовските самолети в Запорожието Авиационната служба на Украйна е затворила за граждански полети големите летища в източната част на страната – в Запорожието, Днеппропетровск  и Харков.

Държавната авиационна служба на Украйна е приела това решение поради молба на самите военни.

По този начин САЩ и НАТО приемат непосредствено участие в увеличаването на военната мощ на украинските военни в Източна Украйна, а от това следва, че Киев по заповед на Вашингтон възнамерява да поднови кръвопролитията в Новорусия.