Десетки камиони не могат да напуснат Украйна на границата с Крим

Киев подсилва блокпостовете на границата с Крим и изпраща войските си там, съобщи ИТАР-ТАСС.
Руската страна оценява това като психоза и никак не реагира на действията на украинската страна.

Десетки камиони и леки автомобили стоят на опашка в очакване на своя ред, за да напуснат територията на Украйна през КПП «Чонгар». На шофьорите се налага да прекарват часове преди преминаването на украинския граничен КПП и митница, съобщи агенция Криминформ.

От 18 юни движението на автомобилите е затруднено заради фортификационните укрепления от двете страни на пътя. По този начин Държавната гранична група на Украйна и украинското Министерство на отбраната провеждат подсилването на блокпостовете на границата с Крим в Херсонска област.

Освен това, КПП «Чонгар» е обезопасен с бодлива тел. Пътят буквално е заринат от масивни бетонни блокове. Към това, на разстояние от няколко километра преди КПП-то, украинските военни са обособили огневи точки с окопи, заградени с чували с пясък. Там са забелязани танк Т-64, няколко БМП-2, БМД (бойна десантна машина), БТР-60 ПБ (бронетранспортьори), както и военни палаткови лагери.

От страна на Крим обаче, не се забелязва да има огневи точки, нито бронирана техника. Руските граничари се намират в пункта за автомобилен пропусквателен режим.