"Десен сектор" открили огън по невъоръжени хора. 10 загинали и над 40 ранени

В източния град Краматорск, Донецка област, където подразделения на украинската армия провеждат спецоперация, се водят улични боеве, съобщи кореспондент на телевизионния канал „Россия 24“, цитиран от ИТАР-ТАСС.
От вчера там подразделения на украинската армия провеждат спецоперация.
По непотвърдена информация има жертви.
По думите на кореспондента хора в униформи без опознавателни знаци „стрелят без предупреждение по всяка движеща се мишена“.
Вътрешното министерство на Украйна, цитирано от Ройтерс, съобщи, че украинските сили са успели да вземат под свой контрол телевизионен център в Краматорск.
Ведомството, цитирано от Ройтерс и ИТАР-ТАСС, информира също, че сградата на градското управление на Службата за сигурност на Украйна е преминала под контрола на Националната гвардия.
„Вече е под контрола на Националната гвардия“, се посочва в изявлението на вътрешното министерство на Украйна.
Местна телевизия показа как бронетранспортьори минават през града.
Според сепаратисти в Донбас 10 загинали и над 40 ранени е равносметката на касапницата, извършена от бойците на „Десен сектор“ в с. Андреевка край Славянск.
Бой не е имало в прекия смисъл на думата, уточни „народният кмет“ на Славянск, Вячеслав Пономарьов, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от Ройтерс.
Екстремистите са открили огън по невъоръжена тълпа, събитията са се развивали не на блокпост, а сред селото, на пътя, заяви той.
„Хората преградиха пътя на колоната на „Десен сектор“, опитаха се да поговорят. В отговор се раздадоха автоматни откоси“, заяви Пономарьов.
По-рано беше съобщено, че в Андреевка мирните жители са опитали да попречат на бойците от „Десен сектор“ да стигнат до Славянск.
Местните жители създали жива верига на пътя на камионите и бронираните коли. Получена беше информация, че жителите на Андреевка са постигнали споразумение с въоръжените бойци. Според постигнатото споразумение, те е трябвало да изстрелят патроните си във въздуха и да си тръгнат.
Но след няколко откоса във въздуха, бойците на „Десен сектор“ открили огън по тълпата невъоръжени хора.
Първоначално проруските сепаратисти съобщиха за един загинал и няколко десетки ранени. Броят на жертвите нарасна с новите данни.
Източник: По материали на БТА, БГНЕС, Ройтерс