Двама загинали и осем ранени след артилерийски обстрел на украинската армия в Новорусия

По данни на щаба на армията в Новорусия, съединенията от въоръжени сили на Новорусия в съответствие с договореностите в Минск, отведоха артилерийските подразделения от линията на съприкосновение на страните. Отбелязани са четири случая на нарушаване на режима за прекратяване на огъня от страна на украинската армия.

В резултат от обстрела на военните срещу някои населени места, в това число и квартал на Донецк, са загинали двама мирни жители, а осем са били ранени.

По данни на един от командващите опълчението Алексей Мозговой, в отговор на огъня в квартал Ломоватка е бил нанесен масиран артилерийски удар от система за залпов огън. „Срещу противника бе нанесен сериозен удар. Унищожени са към 40 души жива сила и 9 единици военна техника”.

В посока Луганск противникът е пристъпил към частично отвеждане на военна техника и артилерия от по-рано заеманите позиции.

По информация на местните жители, по време на товаренето на техника от 30-та механизирана бригада на железопътната станция Мелитопол между военнослужещите е възникнал спор, прераснал в престрелка. Причина за инцидента, в който един от военните е бил тежко ранен, е отказът на един от войниците да се подчини на исканията на офицера да не товари на влака разграбената по-рано то мирното население битова техника и ценности.