В Мариупол загиналите при обстрела са 30 души (обновена)

Мариупол. Властите в украинския град Мариупол съобщиха, че загиналите по време на атаката срещу града са тридесет, а ранените са над 100 души, предаде ТАСС.

В съобщението се казва, че сред жертвите има и деца, а състоянието на някои от хората, получили наранявания е много тежко. В същото време представител на мисията на ОССЕ в района заяви, че е време международната общност да помисли за изпращането на миротворческа мисия в Източна Украйна.

Засега реакция от Съвета за сигурност на ООН няма. Жителите на подложения на обстрел източен квартал в Мариупол масово напускат домовете си, предаде Газета ру. По думите на очевидци в района няма мобилна връзка, прекъснато е водостнабдяването и електроподаването.

Украинските военни обвиниха за обстрела проруските опълченци.

От министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република опровергаха тези твърдения, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Опълченците заявиха, че това е „откровена дезинформация и лъжа“, че „силите на опълчението не са откривали огън по посока на Мариупол, още по-малко срещу жилищни квартали“.

По информация на ДНР доброволческите им отряди отбраняват позиции край град Новоазовск, на 40 км от Мариупол, но не стрелят оттам.