Герои от любими руски приказки оживяват на детски празник край Камчия

Празник на руските народни приказки ще събере деца и пораснали любители на вълшебния свят в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия”, съобщи topnovini.bg.

Приказният следобед започва точно в 14 часа и е организиран от Международния център „Руский мир” като част от програмата за изучаване и разпространение на руския език и култура.

Пред участниците ще оживеят отново образите на любими приказни герои като Альонушка, Василиса Прекрасна, Жар птица, Морозка и Царицата жаба.

С драматизации на „Теремок“ („Дядовата ръкавичка“) и на „Дядо и ряпа“ ще се представят учениците от Средното общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в Камчия, които изучават руски като първи чужд език. Децата посещават клуба „Музыка и сказки“ към Славянския център. Специални гости ще са учениците от СОУ „Гео Милев“ във Варна.

Празникът ще продължи с куест игра с логически, спортни, забавни и творчески задачи по мотиви от руски народни приказки в Учебно-възпитателния център и вътрешния училищен двор. За по-малките в Актовата зала ще има прожекции на любими руски анимационни и игрални филми.

Под ръководството на библиотечния отдел в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ се подготвя и интересна изложба на класически и нови книги с приказки, а децата от ЧСОУ „Юрий Гагарин“ вече завършват картините със своите приказни герои.