В църквите на Донецк стават чудеса

Настоятелят на православния храм на Светите новомъченици, свещеникът Андрей Манич съобщи на репортера от информационния портал «Русская весна» за чудо и знамение, станали по време на богослужение пред иконата на Божията Майка.
«В навечерието на празника в деня на Св. апостол Йоан Богослов, по време на богослужението изведнъж започнаха да се случват чудеса. В полумрака в църквата от олтара блесна огнена нишка, а след това в олтара имаше възпламеняване на огън, който премина от едната стена към другата», разказа отец Андрей.

Свещеникът напомни, че тази икона е създадена в Киев за Пристанището на Артур, където се състояло едно от най-решаващите сражения в Руско-японската война през 1904-1905 г.г. Но тогава иконата, пренесена през цяла Русия не е била доставена в отбраняващия град, който е бил база на руския флот в Тихия океан.
Днес иконата пребивава в Донецк.

Друга икона в същата донецка църква безспирно мироточи.

«Всякакви явления на Божията благодат, проявена чрез светите икони, било то е мироточене или кръвоточене, са особени знаци, които Господ изпраща на хората, за да укрепи нашите немощни сили, да ни призове към покаяние и смирение, да ни даде възможност да се спасим», поясни свещеникът.

Той добави, че църквата често е подлагана на обстрели, снарядите падат толкова близо, че стените и прозорците на църквата треперят. Засега нито един снаряд на украинската армия не е уцелил православния храм.