В Украйна се появиха чужди лекари, трафиканти на човешки органи

Освен чужди наемници, в Донбас вече се появяват и чуждестранни лекари със спецоборудване. Тази информация се разпространява в социалната мрежа, съобщиха от РИА Новости.

Лекарите изземат органи от убити и тежко ранени войници. Ето как звучи едно от тези съобщения:

„По данни на болниците, където приемат ранени войници от украинската армия и Националната гвардия, съставена от наемници и радикали от „Десен сектор“, чужденци-хирурзи правят допълнителни изследвания, според които няма нужда от лечение на получените увреждания, и много от тях са изпратени за „лечение“ в Киев и Днепропетровск, като при това се иззема съпътстващата документация. „Лечение“ в кавички, защото в телефонни разговори и помежду си те говорят за подходящи органи на този или онзи от пострадалите… Двама от ранените от „Десен сектор“, изпратени на лечение преди няколко дни в споменатата клиника в Киев, така и не стигнаха до там – това е последната информация от днес“.

Според същия източник, броят на загиналите украински войници от началото на карателната операция в Източна Украйна до сега е между 300 и 500 човека, а ранените са 700. Цифрата не е точна, понеже се отчитат само загиналите войници от армията, но не и от Националната гвардия. Това, разбира се, дава възможност на лекарите за търговия с човешки органи, както това се случи в Косово.