В Украйна се появиха първите концлагери

В Украйна се появиха първите концлагери

Публикувано от:

Украинските власти създадоха първите филтрационни лагери по маршрута на Одеска железопътна линия (ОЖД), предаде Pravda.Ru.

На ОЖД за „предотвратяване на терористични атаки и други прояви на радикализъм и сепаратизъм” са създадени филтрационни центрове и групи. Както съобщи  пресслужбата на управлението на украинското МВР и ОЖД, в момента тези групи работят в „засилен режим”. В продължение на едно денонощие са задействани около 50 служители на МВР, предаде ИТАР-ТАСС.

Центровете за филтрация вече са създадени на станциите Одеса-главна, Разделна, Николаев, Херсон, Тарас Шевченко и Знаменка. Както отбелязаха в управлението на украинското МВР, „те се занимават с железопътни гари, жп станции, платформи и други жп обекти, а също с багажни отделения, пътнически и товарни влакове”, особено с онези, които пътуват от източна Украйна и Крим.

За проследяване на движение на съмнителни лица, железопътните полицейски патрули разменят информация с териториалното ОВД, затворите, граничните служби, както и със Службата за сигурност на Украйна и други правоохранителни организации.

Одеската железопътна линия минава през територията на Одеска, Николаевска, Херсонска, Кировоградска, Черкаска, Днепропетровска и Виницка области.

филтрационни лагери в Украйна

По-рано в интервю за Pravda.Ru президентът на Центъра за системен анализ и прогнозиране Ростислав Ишченко нарече създаването на филтрационните лагери в Украйна  –  елемент на геноцид на собствено население.

„Аз мисля, че не беше сложно да се измисли това. Тази практика за прочистване на територия от собствени опоненти, особено ако става въпрос за военно прочистване, както и проверка на населението за склонност към съпротивление е достатъчно известна в света. Затварят се хора в някакви затворени зони, провеждат се разпити, кой е воювал, а кой не и т. н. Съвсем друго нещо е, че в тази ситуация на югоизток става дума за почти цялото население, без изключение, което искат да прогонят чрез същите тези лагери. В дадения случай иде реч за елемент на геноцид, тоест, става дума не само за лагери, ами и за преселване на населението в други райони, така нареченото „прочистване на територия от нелоялно население”, поясни Ишченко.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=8TozytQIyIE[/embedyt]