В Украйна продължават гоненията на православни свещеници

В Украйна продължават гоненията на православни свещеници

Публикувано от:

Националисти нахлули в православен храм и прекъснали Богослужението, унижавайки и обиждайки свещеника и присъстващите на службата миряни, предаде lifenews.

Няколко десетки активисти, представители на радикалната партия на депутата Олег Ляшко, пристигнали с джипове и нахлули на територията на църквата. Те поставили ултиматум на настоятеля на Свето-Покровския православен храм в с. Червоная Мотовиловка (Киевска област) отец Владимир Навозенко, да остави църквата и да замине за Русия със семейството си в рамките на една седмица, в противен случай, ще бъде линчуван. Те заплашили свещеника с разправа, като го обвинили в проруска позиция и в „подкрепа на терористи”.  Върху оградата на църквата те написали: „съучастник на терористи” и „слуга на Путин”. Всичките обвинения се базират върху това, че той запазва преданост към Украинската Православна Църква на Московската Патриаршия.

Една активистка заляла отец Владимир с доматен сок.

Инцидентът станал буквално ден след интронизацията на новия Киевски митрополит на УПЦ на МП митрополит Онуфрий, който в словото си заяви, че „за повишаването на мира в Украйна е необходимо да се увеличи благочестието”.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=boZCWK4x19E[/embedyt]