В Украйна продават минерална вода с пропагандистки етикети

На благотворителен панаир в подкрепа на украинската армия в закарпатския Ужгород (западна Украйна) се появиха тематични продукти, например минерална вода „Сълзите на сепаратиста“ с етикет, изобразяващ бомби предназначени за Новорусия, предаде RT.

Етикетите на бутилките с минерална вода, изобразяват изобразяващи мечка с автомат, около която падат бомби.

Идеята на организаторите на благотворителната акция е приходите от продадените тематични стоки да бъдат заделени за нуждите на украинската армия.

Тази акция не е първата, която организират доброволците, подкрепящи действията на правителството в Киев.

Така например, в Николаевска област благотворителен фонд „Регионален фонд на благочестието“ е организирал онлайн акция за събиране на средства за закупуване на първия „народен безпилотен самолет“.

Местни рокери в Лвов пък планират да возят хора за пари, като събраните средства също ще отидат за нуждите на правителствените войски.

В условията на икономическата криза в страната, доброволците са станали едва ли не основната опора за армията. В медиите не веднъж се е появявала информация за това, че киевските власти изпращат военните в Донбас, без да им подсигурят бронежилетки, каски, храна, вода и медикаменти.