В Украйна изчезнаха журналисти от Крим

Прекъсна връзката с двама служители на седмичника „Кримски телеграф“, работили в зоната на силовата операция в източна Украйна. Това съобщи в понеделник редакцията на изданието, предаде ИТАР-ТАСС.

кореспондентът Евгения Корольова и фотографът Максим Василенко са били свалени от автобуса край Донецк от представители на радикалното украинско движение „Десен сектор“. Журналистите пътували в Крим след командировка в Донецк.

 По-рано Корольова и Василенко вече са посещавали тази зона, където украински силови структури провеждат военна операция от април, но тогава благополучно се завърнали в Крим.

По-рано днес се появи информация, че  задържаният в Украйна от бойци на „Десен сектор” фоторепортер Максим Василенко е извънщатен сътрудник на МИА „Русия днес” и френската агенция АФП. Това заявиха представители на информационни агенции.

Същевременно, главният редактор на изданието Мария Волконская подчертала, че те се оказали в зоната на бойни действия не по задание на вестника, тъй като официално са в отпуска.

Днес кримските журналисти в Симферопол ще проведат акция с искане за освобождаване на техните колеги.