Откриха  отломки от ракета  в жертвите на MH17

Откриха отломки от ракета в жертвите на MH17

Публикувано от:

Частиците вероятно са дошли отвън, се твърди в експертизата

Нови подробности от работата на Международната следствена група, занимаваща се с катастрофата на „Боинг” 777 на Малайзийските аеролинии над Източна Украйна, след като Холандия и Украйна публикуваха данни от проведени експертизи. Това съобщи РИА Новости като се позовава на информация от пресцентъра на Службата за сигурност на Украйна.

В информацията се посочва, че “са били изследвани около 5,5 милиарда страници от сайтове, блогове и форуми в интернет, а също така и страници от социалните мрежи, където е имало публикувани снимки и видеоматериали”.

Оказва се, че в телата на загиналите при катастрофата са открити металически парченца с неизвестен засега произход, които с голяма вероятност са части от ракета. Частиците не съответстват на материалите, от които е изработен боинга, затова вероятно са дошли отвън, ако е имало удар на ракета по самолета, се твърди в експертизата без да се посочва, кой би могъл да я изстреля.

Тази седмица САЩ изпратиха „секретни материали” на Холандия, относно разследването на катастрофата на малайзийския „Боинг-777” в Донбас.