В София отвори врати интелектуално кафе „Приятели”

В София отвори врати интелектуално кафе „Приятели”

Публикувано от:

На 8 май в навечерието на Празника Деня на Победата се състоя официалното откриване на интелектуалното кафе „Приятели”, което се намира в новата сграда до Руски културно-информационен център в София. Посетителите ги очакват уютни, оформени в съвременен стил зали, където всеки може да изпие чаша горещо кафе или чай, да почете книга на руски език на любим руски автор или да се запознае с географията на необятната Русия, а също с нейните обичаи, традиции, фолклор и национални особености. За тази цел, залите в „Приятели” разполагат с богата библиотека с руска класическа и съвременна литература, информационни материали за историята на Русия, нейната география и националните й  традиции.

В тържествата взеха участие: извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България, Юри Исаков, военният, военновъздушен и военноморски аташе на Руската федерация в Република България, служителите на Посолството и на апарата на военния аташе, служители на РКИЦ, ръководителят на Россотрудничество Константин Косачов, служители на български министерства, бизнес представители и сънародници.

В София отвори врати интелектуалното кафе „Приятели”1

В поздравителното си слово ръководителят на Россотрудничество Константин Косачов подчерта важността на събитията с цел укрепване на дружбата между нашите страни и народи, а също за по-широко привличане на българската младеж към постиженията на руската култура и образование.

Извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България Юри Исаков поздрави всички присъстващи с Деня на Победата и връчи на присъстващите ветерани цветя и подаръци за спомен.

Събралите се на празненството радушно приеха участниците в концертната програма, организирана от младежките организации на сънародниците. В празничната вечер бяха изпълнени песни за Великата Отечествена война, руски романси и други музикални произведения на съвременни руски композитори.

В София отвори врати интелектуалното кафе „Приятели”3

В София отвори врати интелектуалното кафе „Приятели”4