В Славянск украински нацгвардейци разпънали 3-годишно дете

В Славянск украински нацгвардейци разпънали 3-годишно дете

Публикувано от:

В Славянск става истински геноцид на мирно население. Все повече информация от очевидци на зверствата и ужаса, успели да избягат от града, се проточва в пространството.

Така, бежанка от Славянск, Галина майка на 4 деца разказа, как е станала свидетел на зверско престъпление, извършено от Националната гвардия на Украйна, след като опълчението е напуснало града, предаде ИТАР-ТАСС.

Жената разказа случая пред камерите едва, когато вече се намира на безопасно място в бежански лагер в Ростовска област. Галина разказа, как нацгвардейците разпънали 3-годишно дете на табло за афиши и инквизирали майката на детето:

„Центъра на града. Площад Ленин – единствения площад, на който може да съберат всички хора. Те събраха всички останали в града, а основно това са жени, деца и старци, защото там вече няма мъже… Това нещо се нарича показателна инквизиция. Взеха 3-годишно дете на опълченец и като Иисус Христос, го разпънаха на табло за афиши. Двама държаха детето, а трети приковаваше ръчичките му с пирони… и всичко това пред очите на майката, която държаха други нацгвардейци. Тя гледаше как изтича кръвта на детето й… Писъци… Те взеха и направиха прорези на детето под ребрата, за да се мъчи повече… След час и половина детето издъхна. След това взеха майката (съпруга на опълченец), вързаха я за краката към един БТР и около половин час я влачиха в кръг по площада… Това са фашисти и разказвам това, защото се нагледах за 3 месеца. Разказвам, защото вече не ме е страх и искам светът да разбере истината, та нали никой не вярва! А всичко това е самата истина.. всичките зверства, труповете по улиците, нали не работи моргата, в града стои ужасна воня… Мародерствата на нацгвардейците, фосфорните бомби, десетки невинни хора, разрушени къщи… Всичко това го има и го казвам, като човек който идва от там.. Аз самата съм от Закарпатска област, Западна Украйна, украинка съм. Собствената ми майка, която живее там ми каза, че съм предателка, защото мъжът ми е опълченец. Тя каза, че лично ще ме разстреля. Отделно Нацгвардията ще ме разстреля, ако се върна. Аз съм предател на народа според тях, сепаратист.. Ако нямах деца, аз самата щях да взема оръжие и да отида в опълчението, за да се боря с тези фашисти… Те се възродиха от пепелта, фашизмът е там и се разраства…”, разказа Галина.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=p4Cs2mtf7iY[/embedyt]