В Русия осмиват пропагандистката истерия на Киев за „присъствието“ на руската армия в Украйна

В руските социални мрежи тече активно обсъждане на пропагандистката истерия на киевската хунта около псевдо-участието на руската армия в гражданската война в Украйна. Едни осмиват киевската власт, други излагат аргументите си, потвърждаващи, че властите в Украйна са предизвикали кървавата баня със собствения народ, и там няма никаква руска армия.

Едно от тези съобщения е изпратено от човек, явно добре информиран за оборудването на съвременната руска армия. Той предлага да си представим за минута какво би се случило, ако руската армия нахлуе в Украйна и изброява няколко признака, по които киевските власти биха разбрали, че в страната воюват руски военни части. Ироничното му съобщение започва с линк към украински източник, в който се разказва за поредното „поражение на руската армия“.

Както съобщават ползвателите на социалните мрежи, коментирайки последните новини от зоната на специалната операция в източна Украйна, позовавайки се на прихванатите разговори на руската армия, днес край Луганск е била унищожена още една част от армията на Русия.

Ъ-ъ… В интерес на общата култура. В армията на Руската Федерация (РФ) използват радиовръзка с локално кодиране. Да се прихване е възможно, но да се разкодира — не. Шифъра се сменя през 50 мин., час, час и двадесет и две — по произволен непредсказуем график.

Украинските военни и «сеператистите» — използват старата аналогова връзка, която може да се подслушва… А в руската армия радиовръзката сега е такава, каквато е била преди само на линиите на правителствената върхушка — може да се чуе само пращене и характерно жужене.

Когато на фронта пред въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се появи руската армия, това ще е лесно да се разбере.

Първи признак — отказ на всички средства за връзка, пълно разреждане на акумулаторите в автомобилите, танковете и прочие техника, едновременно разреждане на батериите в телефоните и в радиостанциите. След това ще настъпи разрив на електрическите връзки във всяка техника. Това е ЭМИ. Всички двигатели ще спрат, да стартират отново няма никаква възможност. Така работи система «Хинган», в радиус 20 км.

Втори — пълен отказ на всички системи използващи монитори с течни кристали, изход от строя на всички целеуказващи прибори от системите на ПВО — радарите стоят мъртви.

Трети — откази при опитите да се използва всеки вид управляемо оръжие — от ПЗРК до ПТУРС.. При опит да се използват, снарядите се самоликвидират на място… Това е система «Ртуть» — на базата на МТЛБ с висока антена. Сега я има във всеки батальон на Русия. Работи в радиус 15 километра.

Четвърти — невъзможно е да се използват дронове-безпилотници. Те или падат, с излизане от строй на навигацията и двигателя, или преминават на разположение на руснаците. Системата «Красуха-4» извежда извън строй бордовата апаратура на самолетите и всякакви други видове летателни апарати. Системата «Автобаза» осъществява прехващане на управлението на безпилотниците. Руснаците я подариха на иранците и те откраднаха по време на полет секретният ударен безпилотник на САЩ «Кандахарски звяр».

Петият признак – това е феноменалната точност на артилерийският огън, водещ се от недосегаемо за украинската артилерия растояние.

Станциите за артилерийско разузнаване и насочване на руската армия работят чрез спътници и свои безпилотни дронове. Руснаците са модернизирали снарядите, сега те са със система за самонасочване, летят на по-голямо разстояние, имат по-висока точност и нанасят по-големи поражения.

Украйна свои спътници няма. Само два спътника за комуникации… С американските спътници оперативната коректировка на огъня на украинската артилерия е невъзможна.

Десетки (стотици, при необходимост) нови бойни вертолети, ще полетят над всички пътища започвайки лов в тила на врага за единици бронетехника, влакове, автомобили. Железопътните връзки са блокирани, разбити стрелки на линиите, взривени мостове. В тила угасва светлината — взривени са електрическите подстанции. Гражданските и военните щабове в тила и отделни ръководители едновременно се ликвидират чрез внедрени групи.

И чак тогава… От небето се спуска «вата» — десантчиците от парашутните дивизии на военновъздушните сили.

Преведено от: http://discussio.ru/military/predstavim-na-minutu-chto-nasha-armiya-voshla-na-donbass