В началото на русофобията е незнанието

ИНТЕРВЮ НА СПИСАНИЕ A-SPECTO С КНЯЗ АЛЕКСАНДЪР ТРУБЕЦКОЙ, ПОТОМЪК НА РУСКОТО ДВОРЯНСТВО, ИЗРАСНАЛ ВЪВ ФРАНЦИЯ И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДРУЖЕНИЕТО ЗА ФРЕНСКО-РУСКИ ОТНОШЕНИЯ, А СЪЩО И НА ОБЩЕСТВОТО ЗА ОПАЗВАНЕ НА ПАМЕТТА НА ИМПЕРСКАТА ГВАРДИЯ В РУСИЯ.

няз Трубецкой, в каква ситуация се намира Русия на международната сцена в момента предвид ситуацията в Украйна?

-Първо, аз не съм политолог, но аз съм руснак, който живее на Запад, и, разбира се, преживявам всичко, което се случва с Русия. Всъщност тази идея за удар срещу Русия съществува много отдавна. Още Бисмарк е писал, че за да победиш Русия, трябва да направиш така, че да противопоставиш Украйна на Русия. Главното оръжие, което се използва за дискредитация на Русия и на президента Путин, е насаждането на русофобия. Тази ситуация съществува отдавна, просто сега се обостри. Не можем да не обърнем внимание, че това обостряне се получава точно в момент, когато Русия започва да става силна. Докато беше слаба, Русия никого не вълнуваше. Когато обаче започна да участва в международните конфликти, както в Сирия например, Русия отново привлече вниманието и особено вниманието на тези, които не ги устройва една силна Русия.

На първо място това е Америка. САЩ постепенно издъхват икономически. Главният способ да задържат световното си господство е да внасят отслаблените в разни точки на света. Тоест силата на Америка се крепи на слабостта на другите. Това се наблюдава и в дейността на САЩ на изток. В момента идеята на Америка е да разпадне четирите страни – Ирак, Сирия, Йордания и Ливан, като постепенно ги превърне в около 14 раздробени територии.