В Москва се проведе митинг в подкрепа на ДНР

Поредният многохиляден митинг в подкрепа на самопровъзгласилата се Донецка народна република се проведе на Суворовски площад в руската столица в събота, съобщи телевизия „Россия 24”.

Участниците в митинга се събраха под знамената на Донецка и Луганска народна република. Много от присъстващите бяха с Георгиевски ленти на дрехите си. На сцената излязоха политици, публицисти, обществени дейци и известни музиканти. Всички те призоваваха украинските власти към прекратяване на бойните действия и масовите убийства на мирното население на територията на Донецка и Луганска народна република, както и за международно разследване на военните престъпления със съдействието на ООН, ОССЕ, Международния трибунал и Венецианската комисия.

Участниците в митинга се обявиха в подкрепа на признаването на Новорусия като международен политически субект и поискаха от Киев изплащането на компенсации на семействата на загиналите и пострадали жители на Новорусия, както и предоставянето на средства за пълното възстановяване на Донбас. Събирането на хуманитарна помощ за пострадалите в Донбас продължи и по време на митинга.

На Суворовски площад присъстваха и командири от народното опълчение, които изразиха своята благодарност към събралите се граждани.

Припомняме, че предишната акция в подкрепа на Донбас се проведе в Москва на 27 септември, където се събраха над 17 хил. души.