В Киев откриха убита монахиня от Украинската православна църква на Московската патриаршия

Монахиня от женския Фроловски манастир „Възнесение Господне“ в Киев бе открита убита, предаде ТАСС, позовавайки се на изявление на прессекретаря на киевската прокуратура Надежда Максимец.

„Тялото на убитата е открито в дома й в Дарницки квартал, където е била нарушена обстановката, но към момента не става дума за грабеж. За инцидента в полицията са съобщили роднини“, разказа тя в интервю за вестник „Вести“.

Максимец отбелязва също, че „според предварителни данни, причината за смъртта на монахинята е удушаване“.

Една от предполагаемите версии е нападение на крадци.

Предприето е наказателно производство по чл. 15 (за предумишлено убийство) от Наказателния кодекс на Украйна.

На свой ред ръководителят на информационния отдел на УПЦ МП епископ Климент разказа, че жената „е била открита убита, имало е следи от насилие в дома й, който тя преди да постъпи в манастира е преписала на роднини“.

По думите на епископа, жената е постъпила в манастира преди няколко години на преклонна възраст. „Знам, че тя бе инвалид, жената беше тежко болна“, поясни той.

Органите на реда в момента изясняват обстоятелствата около убийството.

Припомняме, че на 29 юли в болница издъхна свещеникът от УПЦ МП Роман Николаев, който бе похитен и прострелян от непознати преди няколко дни.

На 25 юли вечерта двама неизвестни нападнали църковния служител на бул. „Героите на Сталинград“ пред входа на сградата, в която живее.