В името на евроценностите: Изгониха и последния чистач на паметника Шипка

Изгониха от работа и последния чистач на паметника Шипка. От там са съкратени общо 6 души, съобщи директорът на парк-музея „Шипка-Бузлуджа“ Данчо Данчев. Промените в щата са направени след заповед на министъра на културата за икономии.
„Намирисва ми на затриване на парк-музея. След тази заповед на министър Вежди Рашидов, аз съкращавам и последния хигиенист на музея“, жалва се директорът. По този начин, според него, персоналът ще се сведе до критичния минимум, което заплашва институцията от закриване.
Сред съкратените са и екскурзоводи, и шофьори. Сега на работа остава само един шофьор, който ако се разболее, музеят няма да отвори врати, тъй като няма да има кой да извози персонала до работното му място на историческия връх.
В Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ работят 21 човека. До първи март предстои да бъдат съкратени шест от тях и да останат 15 души, които да отговарят за 5 сгради, 5 експозиции и за стопанисването на 26 паметника в комплекса „Шипка – Бузлуджа“, както и за Паметника на свободата на връх Шипка.

Автор: Силна България