Волгин: В Киев Плевнелиев се държи като “прекалила с ликьора домакиня”

Волгин: В Киев Плевнелиев се държи като “прекалила с ликьора домакиня”

Публикувано от:

За България Крим е Украйна, а Украйна е Европа, обяви вчера президентът Росен Плевнелиев в Киев.

По време на официалното си посещение в Киев Плевнелиев потвърди позицията, че “България ще работи за силна и единна позиция на ЕС за гарантиране на териториалната цялост на Украйна и ще подкрепи демократичния и европейски път на страната”.

Президентът беше категоричен, че присъединяването на Крим и Севастопол от Руската Федерация е в нарушение на международното право, конституцията на Украйна и Будапещенския меморандум от 1994 г. България не признава резултатите от референдумите, организирани от самопровъзгласилите се власти в Донецк и Луганск.

Когато Плевнелиев, в състояние сходно на това на прекалила с ликьора домакиня, громи “руската агресия” и твърди, че “Крим винаги ще бъде украински”, мнението на каква точно част от българите изразява? – пита журналистът Петър Волгин.

Със сигурност така мислят десетина грантови интелектуалци от жълтите павета, плюс още толкова професионални русофоби. А нормалните българи са на съвсем друго мнение. Така че “това, което имаме като президент”, ако обича, в по-сетнешните си изказваия да уточнява, че говори само от свое име. А, и от името на “Америка за България” – коментира Волгин на страницата си във Фейсбук.

Снимка: Фейсбук