Военни учения започнаха в още три региона в Русия

В порядъка на 4,5 хил. артилеристи провеждат бойна стрелба на полигоните в Кемеровска, Оренбургска и Челябинска област в Русия, съобщиха от пресслужбата на Централния военен окръг (ЦВО). Военните отработват уменията си в стрелба от самоходните гаубици „Мста-С“, „Акация“, „Гвоздика“ и реактивните системи за залпов огън „Град“ и „Ураган“.

„На лагерния сбор на артилеристите от ЦВО плановият разчет на боеприпасите за бойната подготовка е увеличен с повече от 20 хиляди единици“, отбелязва се още в съобщението.

Военните се готвят за мащабна тренировка за управление на ракетни удари и артилерийски огън, която ще се проведе в края на март.

Освен това, учения на артилеристи са започнали и в южната част на Русия, в Ставрополски край. Около 500 военни със 100 единици военна техника отработват действия по време на поход, изпълняват нормативи по разгръщане и заемане на огневи позиции. Във финалната фаза на ученията военните ще проведат бойна стрелба от самоходни гаубици по цели, намиращи се на разстояние от 1,5 до 20 километра.

Както съобщиха от руското министерство на отбраната, всяка година във Въоръжените сили на Русия се провеждат около 3500 учения от различно ниво.

На Запад „увеличаващата се активност на ВС на РФ“ предизвиква все по-голямо безпокойство, на което от руското министерство на отбраната отвръщат, че подготовката на армията и ученията са част от вътрешните работи на Русия.