Владимир Путин ще направи изказване по време на пленарна сесия на ИИФ и ще проведе преговори с лидерите на Япония и Монголия

Президентът на Русия Владимир Путин ще продължи работата си във Владивосток в четвъртък, като централното мероприятие ще е изказването на държавния глава на пленарната сесия на Източния икономически форум (ИИФ), предаде ТАСС и ИА Фокус, позовавайки се на съобщение от говорителя на руския президент Дмитрий Песков.
„Президентът на Русия ще сподели своите виждания за перспективите на сътрудничеството в Далечния Изток, ще разкаже за подхода на Русия към регионалната икономическа интеграция, включително и в контекста на създаването на Голямо евразийско пространство, ще даде своята оценка за най-острите политически предизвикателство и заплахи в Азиатско-Тихоокеанския регион“, съобщи Песков.
Освен това, той съобщи, че Путин ще разкрие редица нови идеи. Според неговите думи, в Далечния Изток правителството „води системна, планомерна работа и тя има своите резултати.““Разбира се, те ще бъдат отразени в изказването“, добави той. „Включително за икономическата конюнктура, която, както знаете, се променя не само вътре в Русия.“
Песков не даде повече подробности за предстоящото изказване. Той не коментира дали държавния глава ще засегне теми за конкуренцията на Русия с други страни, в частност САЩ, за влияние в Азиатско-Тихоокеанския регион.