Владимир Путин продължава активните преговори по сирийския въпрос

Руският президент Владимир Путин продължава активните преговори по сирийския въпрос. След премиера на Израел Бенямин Нетаняху, в Москва пристигат палестинският президент Махмуд Аббас и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, публикува focus-news.net.

Експертите смятат, че Русия търси път за диалог – сирийската проблематика беше в центъра на трите септемврийски телефонни разговора между руския министър на външните работи Сергей Лавров и американския държавен секретар Джон Кери, а в петък се състоя първият от началото на украинската криза разговор между министрите на отбраната Аштън Картър и Сергей Шойгу , пише РБК Daily.

„Лидерите на страните от Близкия изток са разочаровани от политиката на САЩ е региона и за това те възприемат руските инициативи с интерес, дори тези, които не харесват много политиката на Москва. Това разочарование от политиката на САЩ се изпитва от най-различни лидери, от Нетаняху до монарсите на страните от Персийския залив. Те сега са обединени от едно – недоверие към Барак Обама и опит да се намери опора в други точки на света“, смята Елена Ступонина от Руския институт за стратегически изследвания.