Владимир Путин и Махмуд Абас ще обсъдят урегулирането на конфликтите в Близкия изток и двустранните отношения

Руският президент Владимир Путин и палестинският държавен глава Махмуд Абас в четвъртък ще се срещнат в Сочи, за да обсъдят въпроса за близкоизточното урегулиране, а също и редица теми от двустранния дневен ред. За това съобщи пресслужбата на Кремъл, предава ТАСС, цитиана от ИА Фокус
„На 11 май 2017 г. в Сочи ще се състоят преговори между президента на Руската федерация Владимир Путин и президента на Държавата Палестина Махмуд Абас, който ще бъде в Русия на работно посещение. В хода на предстоящата среща приоритетно внимание се планира да бъде отделено на актуалните въпроси на близкоизточното урегулиране, обсъждането на редица практически теми от двустранния дневен ред“, гласи съобщението.
По-рано посланикът на Палестина в Русия Абдел Хафез Нофал съобщи, че главна тема на преговорите ще бъде палестинско-израелското урегулиране. „Лидерите на Руската федерация и Палестина ще обсъдят стъпките, необходими за възобновяването на палестинско-израелските мирни преговори, отчитайки състоялия се през март телефонен разговор между [Доналд] Тръмп и Абас“, заяви ръководителят на дипломатическата мисия.