ВКС на РФ са нанесли 6 удара по замаскирана база на терористите в Идлиб

Руските щурмови изтребители Су-25 са унищожили замаскирана база на терористите от ИД, както и три артилерийски оръдия и полеви склад с боеприпаси в района на Джабел Коба в сирийската провинция Идлиб, съобщи пред журналисти в понеделник официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде РИА Новости.

„Ударите на щурмовите изтребители Су-25 по дадените цели унищожиха три артилерийски оръдия и полеви склад с боеприпаси“, заяви той.

Освен това в гората в района на град Идлиб е открита замаскирана база на терористите, където са били разположени близо 30 единици автомобилна и бронирана техника, включително превзетите по-рано от сирийската армия танкове Т-55. Върху обекта са нанесени шест въздушни удара, в резултат на което техниката е напълно унищожена.

Конашенков отбеляза още, че през нощта по резултатите от провеждането на въздушно разузнаване бомбардировачите Су-24М са нанесли въздушен удар по откритата огнева позиция с реактивна артилерия на терористите в провинция Идлиб.

„Данните за обективен контрол потвърдиха взривяването на намиращите се на обекта боеприпаси“, каза той.