Високите блокове в Донецк се клатели като картонени от чудовищния взрив

Високите блокове в Донецк се клатели като картонени от чудовищния взрив

Публикувано от:

“Нашият 9-етажен блок се тресеше като картонена кутия. Стени, врати, прозорци – всичко дрънчеше и вибрираше. Даже потече вода от крановете! По-страшно от земетресение. Взриви се нещо много голямо”. Това разказва жителката на Донецк Анастасия, цитирана от УНИАН.

Много жители в момента на взрива видели огромно огнено зарево над града и в ужас си помислили, че е експлодирала атомна бомба. “Виждаше се гигантска огнена гъба в района на железопътната гара, казват, че се е взривил склад с боеприпаси”, споделя пред УНИАН дончанинът Денис. Взривната вълна, която обиколила целия град, избила стъклата от прозорците.

Засега няма официално потвърждение нито от страна на Киев, нито от властите на ДНР на твърдението на лидера на “Десен сектор” Дмитрий Ярош, че при взрива има около 200 загинали.

“Пожарът е локализиран. Няма заплаха от изхвърляне в атмосферата на вредни химически вещества. Най-вероятно Донецкият химически завод, който се занимава с производство и утилизация на различни боеприпаси, е бил ударен с голямокалибрен артилерийски снаряд”. Това предава Донецката информационна агенция, като се позовава на източник от Министерството на отбраната на ДНР.