Виктория Нюланд: САЩ „работят активно“ над удължаването на санкциите на ЕС срещу Русия

Помощникът на държавния секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд заяви пред членовете на комисията по международните въпроси в Сената, че Вашингтон „работи активно“ върху това санкциите на ЕС срещу Русия да бъдат удължени, предаде „Регнум“.

„В момента активно работим с Европа, за да гарантираме удължаването на санкциите на ЕС срещу Русия в края на този месец“, заяви помощник държавният секретар на САЩ. Тя поясни още, че САЩ работят и върху това да подкрепят Германия и Франция по въпроса за подкрепата на изпълняването на Минските споразумения.

Нюланд изрази увереност, че удължаването на санкциите на ЕС срещу Русия ще се случи, тъй като Евросъюзът „вижда това, което виждат и САЩ – не са изпълнени Минските споразумения за регулиране на кризата в Украйна“.

По думите й политиката на Вашингтон е насочена към „сдържане на Русия“ чрез усилване и обединяване на съюзниците. Тя припомни договореностите за увеличаване на разходите за отбрана, постигнати на срещата на върха на НАТО в Уелс.