Взеха българин в американски сериал заради отличен руски

Роденият в Ловеч, но живеещ в момента в Ню Йорк Анатолий Петров ще играе бивш агент на КГБ в американския сериал „Люляк – неспиращият воин“, съобщи lovechmedia.com. Режисьор на продукцията е Хенк Айзък, главната роля е поверена на 9-годишната Елора Кобл, а първият сезон на криминалния филм ще е 12 серии.

Българинът признава, че участието му в сериала е резултат на чиста случайност. Миналата година в Сиатъл 14-годишната му дъщеря решила да се запише в местна школа за млади таланти.

„Практика в „Сиатъл талант“ е да интервюират както кандидатите, така и родителите им. Докато говорехме, директорът на школата ме попита дали говоря руски език. Отговорих му, че съм завършил висшето си образование в Москва през 1988 година. Тогава той ми каза, че имал молба от Хенк Айзък да му осигури актьор, владеeщ и руски език. И ме попита дали приемам да се явя на кастинг. Отговорих колебливо, не бях актьор, ни професионален, ни самодеец. Той отново настоя и аз приех“, разказва Анатолий Петров.

При пробните снимки Айзък поискал от нашенеца да го види пред камерата в три състояния – скръбен, разсъдъчен и веселящ се. Първия дубъл не се получил, но при повторението нещата станали.

Ловчанлията живее и работи в САЩ от 1994 г. насам. От 1999 г. до днес се труди като социален работник в щата Вашингтон, преди това от 1995 до 1998 години е внасял в земята на янките българско бутилирано вино, а от 1998-1999-а се е прехранвал като главен мениджър на компания с риболовна дейност.