Василий Кандински

Василий Кандински

Публикувано от:

Василий Кандински е руски художник и теоретик на изкуството, работил главно в Германия и Франция. Наред с Пийт Мондриан и Казимир Малевич, той е смятан за основоположник на абстракционизма.
Индивидуалист. Откривайки чисто духовното в живота. Първите му абстрактни творби са акварели. Преминава през три етапа на своето творчество, три различни източника на вдъхновение:
•I – импресия пряко впечатление от външната природа.
•II – импровизация спонтанен несъзнателен израз на вътрешните процеси. Поставя началото на абстрактния експресионизъм.
•III – Работи композиции. Образувани от вътрешното състояние на духа. Те са педантично изработени след дълъг процес на скици, ескизи и композиционни решения.
Василиий твори и живее в Русия, но поради условията на руския комунизъм – тоталитарния режим е принуден да емигрира. Въпреки че рискува живота си той избягва в Париж – център на Европейското изкуство и там започва да се занимава с експресионизъм. Той е искал да промени сивото и скучно дотогава руско изкуство и успява. Кандински е един от създателите и разпространителите на експресионизма.

* Чрез нас можете да поръчате изработката на копия на картини на Кандински а също и на всички други световно известни майстори на четката по азбучен ред без ограничение..

Comments are closed.