Български и руски „Нощни вълци“ ще минат по улиците на Берлин за 9 май

Харесахме целите на Руския мотоклуб и затова решихме да се присъединим към него. Това осмисля нещата, които правим – освен, че караме мотоциклети, възстановяваме и паметници, свързани с историята. Това заяви Денчо Златанов – президентът на мотоклуб Нощни вълци – София, по време на пресконференция в БТА.

На първи май стартираме нашия поход, като ще се съберем на Паметника на Съветската армия. Оттам се тръгва към Унгария. Целта ни, преди да стигнем до Будапеща, е да посетим паметни места за българите, лобни места на български войни, каза Денчо Златанов. Те ще поднасят и цветя на тези места, в знак на почит.

От мотоклуб “Нощни вълци” – София ще се засекат и с руската група. От Будапеща те ще отидат в Бърно, Прага, Дрезден и Берлин. Те ще посетят мястото на срещата на съветските и американските войски.

На 9 май те ще минат по улиците на Берлин, за да отбележат края на войната. От мотоклуба поясняват, че тяхното събитие няма да е в противоборство с другите прояви за 1 май, които ще състоят в центъра на София, а напротив – двете прояви ще се слеят.

Засега са заявили участие 10 човека – мотористи, които ще тръгнат от паметника. Всичко е съгласувано със Столична община и МВР, така че да не пречат на движението в София. Всички, които искат да ги изпратят, могат да отидат с тях до границата, а и по-нататък. Златанов уточни, че Руските нощни вълци няма да идват в България тази година. В похода ще се включат поляци и германци – нощни вълци, като ‘лъчите’от мотористи ще се засекат в Дрезден.

Видео от пресконференцията: www.novini.bg