Българската прима Красимира Стоянова и румънският тенор Мариус Влад представят „Отело“

Шекспировият шедьовър „Отело“, претворен майсторски от Джузепе Верди в едноименната опера, ще ни пренесе в класическата драма на ревността от Симфоничния оркестър на Българското национално радио на 23 октомври 2015 г. (петък). На сцената на столичната зала „България“ от 19.00 часа българската прима Красимира Стоянова и румънският тенор Мариус Влад ще се превъплътят в образите на Дездемона и Отело в концертно изпълнение на произведението.

Симфониците ще свирят под палката на маестро Георги Димитров. На сцената освен Стоянова и Влад ще си изявят и солистите: Руси Ников (Яго ), Гергана Русекова (Емилия), Валерий Георгиев (Касио), Красимир Динев (Родриго), Ивайло Джуров (Лодовико), Петър Кунев (Монтано) и Васил Антов (Херолд). Концертът ще е с участието и на Смесеният хор на БНР с диригент Драгомир Йосифов.

Мариус Влад е един от на-известните румънски тенори, който притежава многообразен репертоар, който покрива всички най-известни оперни роли, а също и впечатляващо количество симфоничен и концертен репертоар.

Билети на касата в зала „България“ и Рекламно-информационния център на Българското национално радио.