България – ЗОНА на МИРА!

България – ЗОНА на МИРА!

Публикувано от:

НАТО вън от България! България – ЗОНА на МИРА!

Ежеседмични масови протести в България
(превод от руски език)

След динамичните промени в геополитическото пространство и натискът, който англо-американски политици оказват на властите в България , българският народ започва усилена борба за възстановяване суверенитета на държавата си и предотвратяване на участието и в глобална война, в която сащ-нато се опитват  да ги въвлекат. Гражданска инициатива „ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА” е създадена от  група български общественици, които през последните няколко години се занимават изключително активно с национално приоритетни каузи. Сред тях са каузите против ГМО и  шистов газ, в които обявяват България за Зона на чиста земя и чиста вода. Друга кауза им е премахване на порочната система, която от 25 години разяжда страната като ракова метастаза. Една от важните инициативи, които създават е „България против война срещу Сирия и Иран” и „България подкрепя политиката на Русия”  с която провеждат редица масови протестни митинги, шествия, пресконференции целящи да предпазят правителството на България от съучастие в западната агресия в различните и форми срещу Сирия, Иран и Русия. С основание тези могат да бъдат наричани „посланици за МИР”, защото днес те са отново на  „фронтовата” линия с нови светли призиви. От края на миналата година стартират Гражданска инициатива за суверенитет на България и държавите по света. Провеждат няколко конференции и митинг шествия пред американското посолство в София в знак на съпротива срещу американското господство над народа и територията на България, а също така още през 2013   срещу агресията им към Сирия, Иран и всички миролюбиви народи по света. Повечето мероприятия остават далеч от медийния обектив, защото не съответстват на интересите на силните на деня, които движат държавното кормило по точни указания от САЩ, Англия, Израел и дори Турция, много пъти твърдят те в своите отворени писма и декларации.

След обезпокоителните посещения на няколко англо-американски политици, усещайки новата заплаха за страната си, народът на България отново излиза по улиците в знак на несъгласие с васалната политика на  управляващата партия, която много хора за кратко и ясно наричат „колониална администрация”. Гражданска инициатива за суверенитет на България и държавите по света стартира каузата „България – зона на мира” и  всяка неделя организира национален митинг-шествия по централните улици на столицата, започвайки от сградата на президентството и завършвайки в нозете на паметника на Цар Освободител, намиращ се пред сградата на самия парламент.

Техните искания са кратки и ясни: не желаят координационен център на НАТО и  американски бази на своята територия, защото това ги превръща в окупирана, васална територия, която ще бъде ползвана като фронтова държава при поредната агресивна война на САЩ, скрита зад заблуждаващи понятия като „миротворчески мисии”. Те не признават членството на България в НАТО, защото е направено против волята на българския народ при наличието на протести,  завършили с арести на протестиращите. Никой не се е допитал до народа и следователно тези договори трябва да бъдат незабавно прекратени, изискат от инициативата. Вместо позорната роля, която им определят англо-американските господари, представящи се за техни партньори, гражданската инициатива обявява България  за ЗОНА на МИРА. Тази кауза е издигната и единодушно гласувана на първия митинг-шествие на 8 февруари 2015 г, когато стотиците протестиращи се събират пред сградата на парламента на България и провеждат своето Първо събрание на Народа. Тогава е гласувана и изпратена декларацията с посочените по-горе искания до най-високите инстанции не само на България, но и до президентите на всички държави от Европейски съюз, Евразийски съюз, БРИКС, Иран, Сирия, Сърбия. Чрез тази декларация те  оправят своя апел за помощ за излизане от структурите на НАТО, защото усещат опасността над Родината си. В тази декларация стои и ключът към мира на планетата, а именно – създаване на Международна организация на миролюбивите нации, която да разобличи престъпленията срещу човечеството на НАТО-американските агресори и  да разформирова тази агресивна военна структура, която се явява заплаха не само за България, но за Европа и цялото човечество. Тази инициатива и декларация старателно е укривана от българските медии. Въпреки това, инициативата и каузата са широко  подкрепени от редица граждански организации от цялата страна, както и партийни структури.  Шествията им са пъстри, защото развяват знамена на много държави в знак на солидарност с тях и съпротива срещу американското посегателство върху суверенитета им. В шествията участват граждани от руската, сирийската и други общности в България, а също и с различни вероизповедания,но разбира се най-многочислени са самите българи. Те всички са така единни в каузата си „България ЗОНА на МИРА!”, че могат да заразят с ентусиазма си и най-големия песимист.

Декларацията им завършва с увереност, че човечеството има сили да възстанови мира на планетата и да го наложи като норма на поведение за бъдещето. Те излизат с плакати изписани на много езици с текст „България –зона на мира”  Сред митингуващите се виждат партийни и  флагове на най-различни непартийни организации, дошли от цялата страна. Там ще видите майки с деца и дори домашни любимци гордо маршируващи до своите стопани. Едно от най-вдъхновяващите гледки на втория национален митинг-шествие проведен на 15 февруари е водачеството на Отец Стоян от Православната църква, както и трите църковни хоругви с лика на Дева Мария, Христос и Апостолът на Свободата Левски. Обичаният от народа Отец Стоян, който не веднъж благославя хората в добрите им каузи за мир, поведе  предходната неделя Националното шествие, а  пред Руската църква изрече молитва за мир за България, Сирия, Иран  и целия християнски и мюсюлмански свят. Огромен български флаг стоеше зад него, както и георгиевската лента в знак на поведената нова борба срещу фашизма, извършван днес от НАТО-американските агресори по цялата земя. По някаква случайност или знак на съдбата точно в този момент в Руската църква се извършва сватбена церемония и на входа стои самият руски посланик в България. На лицето му се изписа приятно удивление и радост след като стотици хора започват да скандират „Русия, Русия” „Ние сме за мир”и развяваха многонационални флагове, сред които и руския. Интересен факт е, че от сдружение Приятели на Русия и православния свят и главния координатор на Националното митинг-шествието Митко Грозев са входирали молба до Българската и Руска Патриаршия да направят молебен за мир по време на националния митинг-шествие и следва да видим каква ще е тяхната реакция.

След молитвата за мир пред Руската църква шествието тръгва към сградата на Народното събрание под звуците на Ставай страна огромная, но малко преди Парламента хората се спират и тържествено и гордо изпяват химна на Република България.

След това в краката на Цар Освободител, те сформират Събранието  на народа и провеждат второто гласуване на своята велика кауза „България –зона на мира” . Човек  затаява дъх до като гледа как над хиляда човека, които принципно не се познават и са различни по своите политически убеждения, различни по етнос и вяра, сякаш се разбират с поглед бързо,точно и в пълна хармония помежду си. Наблюдавайки цялото тържествено шествие човек разбира, че  участниците,  наречени в международната социална мрежа „посланици на мира” са точно такива. Освен масовото скандиране „НАТО ВЪН” те не веднъж се вдъхновяват от думата „ЕДИНСТВО” и не веднъж  призовават за борба с разединението, което  изкуствено се създава чрез медиите.  Пред Парламента и час по-рано пред сградата на президентството ,митингуващите застават мълчаливо с гръб към сградата в знак на порицание към васалната политика на властимащите в България.

Каузата подкрепят сдружения, асоциации, фейсбук групи, общности като  Български народен събор, Приятели на Русия и православния свят,  За членство на България в Евразийски съюз, Българска Асоциация Витязи Хан Аспарух , Движение Русофили, ПП Атака, Движение Че Гевара, Български антифашистки съюз, Стражи на Родината, Жени и майки за мир и неутралитет на България и много други.

Призивът на посланиците на мира от България се разнесе далеч зад границите на държавата им, стопли сърцата на хората и внесе вяра и надежда в душите на милиони българи, живеещи далеч от Родината. В кръглия символ, който е неизменна част от всички национално- приоритетни инициативи, около буквата Ѣ пише „Бог с нас! Заедно сме силни!”  За тази буква организаторите твърдят, че е защитник на народа им и на България и за това те неизменно я носят със себе си. Бог с вас, добри хора.

Продължаваме да следим с интерес всяка неделя Националните митинг-шествия „България – зона на мира”, които ще се провеждат всяка неделя до пълна Победа
Светлана Попова

http://bgzemia.blog.bg/politika/2015/02/20/poslanicite-na-mira-ot-bylgariia.1340097