Българите в Крим канят кандидат-президентите ни

Българите от Крим канят 20 български политици, които са били кандидат-президенти, да се запознаят на място с положение на полуострова и в региона от първа ръка, а не от СNN. Това съобщи ръководителят на обществената организация „Регионална българска национално-културна автономия Република Крим“ Иван Абажер. „Узря ни такава мисъл и сега работим върху нея. Искаме да поканим всичките 20 кандидати за президенти на България на гости у нас, за да чуят и видят реално как стоят нещата при нас в Крим към днешния ден“, посочи Абажер.

По думите му кандидат-президентите на България са представлявали интересите на много партии и движения, затова тяхното посещение в Крим ще позволи да представят на българите в България информация за реалното положение на полуострова. „И тогава ще могат не по картинките от СNN, а въз основа на реални данни да представят истината за Крим на своите партийни и обществени организации, които са ги издигнали за кандидат-президенти“, поясни Иван Абажер.

Според него посещението на българските политици в Крим ще се превърне в част от „народната дипломация“, която ще спомогне да се разруши информационната блокада в региона, попаднал под санкции след присъединяването му към Русия, предаде ТАСС. Абажер съобщи още, че представители на неговата организация планират да участват в церемонията по встъпване в длъжност на новия президент Румен Радев.

Източник: inews.bg