Бунтарския дух на рокендрола пристига от Украйна, което не е никак случайно!

На 18-ти октомври (събота) верни на традицията, порталът за рокендрол и винтидж култура Rockabilly.bg  отново ще отбележи своя рожден ден със зашеметяващо парти и концерт, пренасяйки столичния клуб Mixtape 5 в златната ера на рокендрола,  50-те.  Тази година за концерт от Киев в София пристигат рокендрол сензацията Руки’в Брюки.

Руки’в Брюки са създадени през 2006г. в Киев.  Името на групата (с ръцете в джобовете) буквално олицитворява  начина по който основателят й Александр “Юный се отзовава от Харков в Киев …заради любов с киевчанка.

Руки’в Брюки съчетават няколко стила -рокабили,  jump-blues и суинг, преливащи по уникален начин един в друг. Притежават невероятно сценично присъствие, а автентичното им звучене ги прави сред най-любимите банди на европейските фестивали.

Украйна има една от най-силните сцени в това направление. Киев е домакин и на един изключително популярния рокабили/сайкобили фестивал Ukrabilly Bang.

Празник е, очаквайте изненади!

Rockabilly.bg обещават вечерта да е пъстра и изпълнена с емоции. Сред специалните гости е очарователното българско дамско трио The Scarlett Sisters, които ще се включат в концерта съвместо с  Руки’в Брюки.

The Scarlett Sisters  ще представят и разкошните тоалети на модния бутик Vintage Sofia, есетвествно, следващ визията 50’s style!

Концертът е в столичния клуб Mixtape 5, 18-ти октомври (събота). Клубът отваря врати точно в  21ч. Музикалната селекция на  Rockabilly.bg ще подгрее подобаващо предстоящия лайв, а дамите ще могат да направят своите тематични pin-up прически и грим в обособената Pin Up зона .

Събитието се случва с изключителната подкрепа на Sailor Jerry Rum!
Poster

София,  клуб Mixtape 5 (бул. България, подлез „Галерия“, до НДК)

Билети:

12лв. – предварителна продажба- мрежата на eventim.bg

15лв. – в деня на събитието , на място-вход/ клуб Mixtape 5

www.Rockabilly.bg e портал за винтидж култура в България и по света. В  сайта ще намерите информация и новини за предстоящи концерти, партита, изложби, както и любопитни факти свързани с музика, танци, ретро автомобили и мотоциклети от епохата 30те-50те години на миналия век.

За три годишното си съществуване в Rockabilly.bg са отразени над 400 тематични събития случили се предимно в България. Сайтът успешно промотира на местна сцена групи като Mystery Gang (HU), The Rocker Covers (UK), Breathless (GR). Станалият традиционен „Винтидж Базар“ е също част от инициативите на портала.
Идеалната цел на Rockabilly.bg e да създаде пространство и възможност за развитие и популяризиране на винтидж културата в България във всичките й аспекти.

Фейсбук адрес на събитието: https://www.facebook.com/events/484906814979435/

Руки’в Брюки  http://www.ruki-v-bryuki.com/

The Scarlett Sisters  https://www.facebook.com/thescarlettsisters?fref=ts

Vintage Sofia  http://www.vintagesofia.com/

 

Очакваме ви!
www.Rockabilly.bg
Let The Good Times Roll !