Борисов: Грешката на Плевнелиев е, че влоши отношенията ни с Русия

 

Плевнелиев, правейки се на ястреб, влоши отношенията ни с Русия, заяви премиерът Бойко Борисов тази сутрин, предаде БГНЕС.

Премиерът коментира и горещата тема от последните дни с оттеглената правителствена подкрепа за Ирина Бокова за поста генерален секретар на ООН и за издигнатата кандидатура на еврокомисаря Кристалина Георгиева.
Накрая руснаците и американците трябва да седнат и да се разберат кой е, ако това не го разбираме… няма значение кандидатът кой е, каза Борисов.
Попитан дали Цецка Цачева ще е продължение на политиката на президента Росен Плевнелиев, Борисов посочи, че Плевнелиев е получил отлична оценка от всички западни страни. „От мен вие лоша дума не сте чули да кажа, освен че се е справял прекрасно. Ние сме членове на ЕС и НАТО, така че тези оценки ни интересуват много. Грешката му е, че правейки се на ястреб, и аз съм му го казвал в очите и публично до голяма степен, влоши отношенията ни с Русия. Сега мисля, че с добронамереността, която имаме, и аз, и президентът Путин и Медведев успяхме да отрегулираме нещата”, каза той и посочи, че новият президент ще влезе в една спокойна обстановка с всички важни играчи. По думите му Цецка Цачева трябва да е умерена.