Близо 2 хил. руски разузнавачи ще извършат 200-километров марш на скок по време на ученията в Урал

Близо две хиляди руски военни разузнавачи в рамките на ученията в Чебаркулски полигон край Челябинск ще извършат 200-километров марш на скок и ще отработят унищожаване на „вражески“ команден пункт и изземване на секретни документи, съобщиха от пресслужбата на Централен военен окръг (ЦВО), предаде ТАСС.

„Разузнавачите от частите и подразделенията на Централен военен окръг на Чебаркулски полигон преминават лагерен сбор, на заключителния етап от който ги очаква едно от най-тежките изпитания – 200-километров марш на скок по пресечена местност. Ще го извършат около две хиляди военни. Маршът на скок ще се провесе в рамките на три дни“, заявиха от пресслужбата на ЦВО.

От окръга подчертаха, че специално внимание на ученията се отделя на използването на комплекса за разузнаване, управление и връзка „Стрелец“.

Военните отработват организиране на връзка, провеждане на радиоразузнаване и радиопрехват, устройване на наблюдателни постове и засади, поставяне на минни заграждения, както и тренировки по ръкопашен бой.