Близо двеста мирни жители са били убити от коалицията на САЩ в сирийската провинция Алепо

Тази седмица американските и френските ВВС са убили над 200 мирни жители на сирийската провинция Алепо, съобщи „Русская весна“.

Най-малко 56 души, сред които е имало и деца, са загинали във вторник в резултат на въздушен удар на американската коалиция по сирийско селище, за което се предполагало, че било контролирано от терористичната групировка ИД.

Както отбелязват в „Сирийската обсерватория за човешки права“, чийто офис се намира в Лондон, американците взели мирните жители, които са разбягали в паниката, за радикални ислямисти, и затова започнали обстрела.

На свой ред представител на американската коалиция твърди, че в последно „време въздушни удари се нанасят единствено в района на Манбидж“, а информацията за жертви сред цивилното население трябва да бъде проверена допълнително.

„Както и в случаите с други подобни обвинения или предположения, ние ще разгледаме данните, с които разполагаме и допълнителната информация за случилото се и ще съотнесем близостта на мястото на произшествието с мястото, където сме нанесли въздушните удари“, разказа американският представител пред агенция AFP.