Бардът Милен Тотев връчи отличия на кмета на Добрич

Бардът Милен Тотев връчи на кмета на Добрич диплом и почетен знак от организационния комитет на Националния Бардфест в Ловеч на 27 февруари. Отличията се присъждат за изключителен личен принос на Детелина Николова и популяризиране творчеството на българските и чуждестранни бардове в чужбина, съобщи lovechmedia.com.
Ловешкият трубадур концентрира същия ден в местното кино „Икар“ от 17 часа, с което постави началото на първия от поредицата си изяви, посветени на 90 години от рождението на Булат Окуджава
Поетът с китара от Ловеч гостува в Добрич над 10 пъти със съдействието на кмета. За него се знае, че от 1975 г. започва да изпълнява на концерти в България и в чужбина песните на руския бард Булат Окуджава; записва и свои авторски композиции. Публикува стихове и статии в пресата. Един от инициаторите и арт-директор на международния „Бардфест – Ловеч“. Носител е на много награди от фестивалите на авторската песен. Има записани 12 аудиокасети, 9 компакт-диска и 1 DVD с негов концерт.

Бардът Милен Тотев връчи отличия на кмета на Добрич

Милен Тотев е арт Директор на БАРДФЕСТ-ЛОВЕЧ. Ръководител секция „Бардове“ – Клуб на дейците на културата град Ловеч. Ръководител секция „Бардове“ – Арт ателие „Лик“ – Военен клуб- Ловеч. Член на Организационния комитет на международния фестивал за авторска песен и шансон „Вълни и струни“ – хотел „Бреза-КК“ Слънчев бряг. Представител е на България в международния проект „BARDSUMMIT“. През 2007 година е удостоен с  Почетната награда на Министерството на културата “ПЛАКЕТ НА МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА” за заслуги към движението на българските бардове. Живее в Ловеч. От 1975 година изпълнява на концерти в България и в чужбина песните на руския бард Булат Окуджава. Записва и свои авторски песни. Публикува стихове и статии в пресата. Носител е на много награди от фестивалите на авторската песен. „Благодарение на таланта и усилията на един отдавна добил национална и международна известност изпълнител, днес българските ценители на изпятата поезия и по-специално – на Булат Шалвович, имат възможността да слушат целия му репертоар, изпълнен не просто подражателски и „вторично”. Ако притвориш очи, чувството, че пее самият руски бард, напълно те завладява“, пише в очерка си за Милен Тотев бардът и журналист Славимир Генчев.

СОСЗР-Варна организира акустичен концерт на барда Милен Тотев посветен на „90 години от рождението на Булат Окуджава“, активен участник във Втората световна война. Концертът ще се проведе на 5 март.
МЯСТО: Дом на запасното войнство, ул.“Столетов“-3
ВОДЕЩ: Вицеадмирал Илия Попов

Diplomite na Milen TotevОлга Гурска