Асад подкрепи Путин за Украйна

Поздравява го за „разумния и миролюбив подход, който цели да установи световен ред, поддържащ стабилността“

Сирийският президент Башар Асад, чийто режим е подкрепян от Москва в гражданската война срещу бунтовниците, изрази солидарност с руския президент Владимир Путин по въпроса с кризата в Украйна, съобщиха днес сирийски държавни медии, цитирани от Франс прес.

В телеграма, изпратена до руския президент и препечатана от сирийската държавна агенция САНА, Асад „изразява солидарността на Сирия с усилията на Путин да възстанови стабилността и сигурността в Украйна на фона на опитите за премахване на легитимността и демокрацията в полза на екстремисти терористи“.

Сирийският президент изтъкна подкрепата на своята страна за „разумния и миролюбив подход, който цели да установи световен ред, поддържащ стабилността и борещ се срещу екстремизма и тероризма“.

Украинската криза, избухнала след кървава баня и бягството на президента Виктор Янукович в Русия, се превърна в конфронтация между Москва и Запада, невиждана от края на Студената война, отбелязва АФП. Същите тези западни държави подкрепят бунтовниците в конфликта в Сирия.