Американците признаха, че руските Су-35С в Сирия не са им по силите

Най-модерният руски изтребител Су-35С многократно превъзхожда бойните машини на НАТО в региона, коментира в. The Washington Times, цитиран от телевизия „Звезда“.

Най-новите руски изтребители – Су-35С впечатлиха американските военни, които признаха, че „това е отличен и много опасен самолет“, пише още The Washington Times.

Изданието се е допитало  високопоставен американски военен, който познава в дълбочина съвременните бойни самолети.

„Ако Русия произведе много такива самолети, това ще е опасно. Смятам, че дори нашите F-15C и F-18 няма да могат да се противопоставят на руския Су-35“, казва той.

Прехвърлянето на Су-35 във военната база „Хмеймим“ в Сирия, за което руското министерство на отбраната съобщи преди дни, ще осигури надеждна защита на щурмовата авиация, както и изпитването на самолета в реални бойни условия. Това може да повиши и търсенето му от страна на потенциални купувачи.

А използването на изтребителя с най-мощните ракетно-зенитни комплекси С-400, които изплашиха дори турската авиация, ще позволи на Русия да охранява своите летателни машини в която и да е точка в Близкия Изток.

Въоръжението на Русия определено превъзхожда това на НАТО и представлява откровено предупреждение към Турция да не се опитва да предизвиква самолетите на Кремъл, коментира още изданието.