Американски политик: САЩ и РФ биха могли да създават алтернативни източници на електроенергия

САЩ и Русия биха могли да се откажат от стремежа си да създават ядрено оръжие от най-ново поколение и да използват отделените за тези цели средства, за да разработят възобновяеми енергийни източници, твърди американският политик Джил Стайн, цитиран от РИА Новости.

„Към момента САЩ показват силни стремежи да създадат ядрено оръжие от ново поколение, което би било заплаха за световната сигурност и околната среда. А защо да не се откажат от тези си цели и да използват отделените за тях средства, за да стимулират Русия да работи по създаването на възобновяеми енергийни източници“, разсъждава Стайн.

Тя отбеляза, че е по-добре преходът към употребата на възобновяеми енергийни източници да бъде извършен съвместно с Русия. Тъй като най-голямата страна в света към момента е един от главните производители на гориво, за тях е важно колкото могат по-бързо да се присъединят към САЩ и другите държави, които вече започнаха да осъществяват прехода към употреба на алтернативни източници на енергия, смята Стайн.