Американски общественици ще посетят Крим

Кметът и ръководителят на администрацията на Симферопол на 21 юни ще приемат в Крим делегация от САЩ, съобщи източник на ТАСС.

Делегацията от американски общественици ще бъде водена от президента и основател на Центъра за граждански инициативи Шарън Тенисън. Към нея ще се присъединят лекарят и професор на Калифорнийския университет Робърт Гулд, активистът и миротворец Дейвид Хартсу и полковникът в оставка от армията на САЩ и бивш служител на Държавния департамент на САЩ Ан Райт.

Информация за целта на визитата на американските общественици не се съобщава. Официален Вашингтон вече две години отказва да признае присъединяването на Крим към Русия. Нещо повече, западните политици наричат полуострова „окупиран“ и предпочитат да го използват като повод за удължаването на санкциите срещу Русия.

Впрочем, много европейски политици не подкрепят американците по този въпрос. По-рано тази година Крим посетиха делегации от Франция и Италия, както и израелски и полски журналисти. Всички те отбелязаха спокойния живот на жителите на Крим и просперитета на руския полуостров.