Американска делегация: Няма съмнение, че Крим е част от Русия

Представителят на Центъра за граждански инициативи на САЩ и глава на американската делегация в Крим Кимбърли Вайхел заяви по време на своята визита на полуострова, че Крим е част от Русия. Това тя каза в отговор на въпрос от журналисти относно това как тя се отнася към санкциите на Запада към страната, съобщи ТВ „Звезда , цитирана от Руски дневник.

„Много е тъжно, че има толкова много недоразумения в САЩ относно това, че Крим се е върнал в Русия. Нашата работа при връщането обратно в Америка – да комуникираме към дипломатите при завръщането обратно в Америка, да разкажат на медиите, да съобщят на възможно повече хора какво ни казаха жителите на Крим. Несъмнено, Крим – това е част от Русия“, каза представителката на американската делегация.

Тя също добави, че посещението е много важно за американците. Делегацията на САЩ пристигна в Крим на 18 май, в четвъртък американците положиха цветя на паметника на Франклин Рузвелт в Ялта, посетиха I-во училище, Химанитарно-педагогическата академия. Гостите също посетиха „Артек“ и забележителностите на южното кримско крайбрежие, след това преминаха към Симферопол. Планирано е визитата на американската делегация да продължи до 21 май.