Ал. Симов: България няма да има газ, но ще има американски танкове… Ето ви истинска диверсификация

Ал. Симов: България няма да има газ, но ще има американски танкове… Ето ви истинска диверсификация

Публикувано от:

Руският президент Владимир Путин заяви, че е възможно Русия да преразгледа участието си в проекта за газопреносната мрежа “Южен поток” и енергийните ресурси, предвидени да него, за бъдат пренасочени към други пазари.

Малко по-рано ръководителят на “Газпром” Алексей Милер директно обяви проекта “Южен поток” за закрит.

Новината предизвика бившия депутат и енергиен специалист от БСП Явор Куюмджиев да напише в статус в социалната мрежа: “Това, за което говорехме и предупреждавахме, се случи”.

Ядосан е и левият журналист и политик Александър Симов. “България няма да има газ, но ще има американски танкове… Ето ви истинска диверсификация, лузъри!” – написа той в своя профил във “Фейсбук”.

Явор Куюмджиев:

“Честито на “печелившите”! “Южен поток” умря! Това, за което говорехме и предупреждавахме, се случи. Изгубихме няколко хиляди работни места, изгубихме близо 1 млрд. лева годишно от приходи, изгубихме стратегическа сигурност, изгубихме шанса си за по-високи доходи на пенсионери и социално слаби. Чувствам се като в кошмар – повтаря се историята от 1999 г., когато “Син поток” заобиколи България. Сега става същото. 63 млрд куб. метра газ, предвиден за “Южен поток” отива за Турция, а оттам пак ще стигне до Европа, но ще заобиколи България. Нека сега реформатори, гербери и цялата четворна коалиция да кажат какво смятат да правят с българската енергетика?! Особено ми е интересно какво ще кажат от АБВ… Жалко за България!

Александър Симов:

България няма да има газ, но ще има американски танкове…Ето ви истинска диверсификация, лузъри! :)))))

О, неее, Путин спря “Южен поток”. Какво ще прави сега психодесницата без любимото си чудовище? Чудно ми е коя ли е ще следващата голяма заплаха от страна на Русия, която е смущава съня на грантовата интелигенция? Например: “Не е ли време да забраним на рускините да посещават България, те внасят кремълска корупция и разложение в присъщата ни евроатлантическа еротика”…Даа, защо ли изведнъж се размириса на шисти? Защо ли? И то ей-така – по евроатлантически намирисва :)))

Иво Атанасов, бивш депутат от БСП:

Руският газ ще заобиколи от юг не само Украйна, но и България. След като десницата изтърва “Южен поток”, дует “Южен вятър” трябва да й припомни песента за уволнението.