Активисти в Западна Украйна: Това не е нашият президент!

Активисти в Западна Украйна: Това не е нашият президент!

Публикувано от:

Активисти с флагове на партиите „Свобода”, „Батьковщина” и „Воля”, организирали щурм на сградата на областната администрация в град Виница (Западна Украйна). Те разкъсали портрета на украинския президент Петро Порошенко, съобщи РИА Новости, позовавайки се на украинското издание «Реал».

След „силовото нахлуване”, разкъсвайки милицейския кордон в административната сграда, крещейки „Милицията е с бандитите!” и „Порошенко е хуйло!” няколко души се качили на четвърти етаж, преобърнали бюрата на областните депутати, след което свалили портрета на украинския президент Петро Порошенко и с виковете „Това не е нашият президент!” и „Не сме гласували за него”, скъсали портрета.

Радикално настроените протестиращи качили в кабинета на областния губернатор контейнер за боклук – символ на лустрацията. В резултат на сблъсъка с кордона, като минимум са пострадали един полицай и един активист.

Виница Западна Украйна

Напомняме, че на 6 декември стотици хора щурмували сградата на областната администрация във Виница. Те поискали оставката на назначения през февруари за ръководител на областния съвет привърженик на „Батьковщина” Сергей Свитко. Също така те поискали и оставката на главата на областната държавна администрация Анатоли Олейник, поддръжник на Майдана.

Виница Западна Украйна2

Видео: [embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=EvNxfxyhmKw[/embedyt]