Руският център в Стара Загора отбеляза две години от основаването си

На 23 ноември се навършват две години от откриването на Руския център в Регионалната библиотека «Захарий Княжески» в Стара Загора. Поради карантината тържеството се е провело онлайн.

Подарък за Руския център са били онлайн поздравления, видео приветствия и думи на благодарност от Марина Владимирова, председател на «Руски клуб и приятели»; Ирина Минева, председател на «Руски клуб-Стара Загора»; Любомир Вълков, общественик и председател на Славянския културно-информационен център «Евразия – България»; Алла Ангелова и Юлияна Ангелова, ръководители на балетно-танцов център «Грация» (Казанлък); Антонио Дачевски, студент в Националната академия «Панчо Владигеров»; ученици от втори клас на училище № 2 «Петко Рачов Славейков», с преподавателя по руски език Борис Книжаров, както и деца и ръководители от Руското общество «Мир» (Крагуевац, Сърбия).

Към празника също са се присъединили Елена Скрипник и сътрудници на Руския център в Донецк, Альона Любашевская и сътрудници на Борисовската централна библиотека «И. Х. Колодеев» (Беларус).

Празнично настроение са създали прекрасните стихове и песни на Кристина Бутусова, ръководител на Културната асоциация «Русская Ирландия»; Елена Закарите, ръководител на руско-ирландското културно-историческо дружество «Наследие»; Маричел Родес, единствената в света каталунска изпълнителка на руски народни песни и руски шансон. Поетесата Тереза Смолская от град Лида (Беларус) е изпратила видеозапис на свое стихотворение.

Източник:

https://russkiymir.ru/news/280958/