ПОЗИЦИЯ на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството”

ПОЗИЦИЯ

на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството”

по повод изгонването на 70 руски дипломата

Ние, членовете на партия „Русофили за възраждане на Отечеството”, се обявяваме категорично против изгонването на 70 руски дипломата от България. Тези зловредни действия на отиващото си правителство ще нанесат щети на българския народ, на българската икономика, туризъм, на връзките между народите на България и Русия.

Премиерът в оставка Кирил Петков обяви, че България гони 70 руски дипломата заради „връзки със службите“. Доказателства, както обикновено, не бяха представени.

Може би решението на западните кукловоди е не просто да лишат България от енергоресурси на изгодна цена, а да въвлекат страна във война с Русия. Защото напрежението на геополитическата площадка е голямо. Предислокацията на войски, увеличаването на военната инфраструктура в Източна Европа, се тълкува от редица анализатори като подготвяне на територията за театър на военни действия. Да не забравяме и думите на Нюланд за „фронтови държави“. Съвсем открито нас ни разглеждат като част от фронт, от военен конфликт!

На фона на всичко това „българските власти” в безпрецедентен ход решават да затворят вратата на дипломацията с Русия, шумно, с ритник. Водейки ни стъпка по стъпка към какво? Към горещ конфликт?

Нека да напомним, че ловът на „шпиони” в България започна на 9 септември 2019 година с ареста на 16 души от ръководството на Национално Движение Русофили. До настоящия момент нито по това дело, нито по следващите не са представени никакви доказателства.

Случилото се е политическо действие с дългосрочни последствия.

Призоваваме всички родолюбиви българи да вземат участие в националния митинг протест „България не иска война срещу Русия!”, който ще се проведе на 30 юни 2022г. от 18:00 часа пред храм-паметника „Александър Невски”.