Антонио Дачовски с концерт по случай 142 г. от Освобождението на България

На 04.03.2020г. се проведе концерт по повод 142 години от Освобождението на България от турско робство, организиран от Културен клуб „С любов към България и Русия” към Национално Движение Русофили и Народно читалище „Аура” – гр. София.

Антонио Дачовски – студент в Националната музикална академия „проф. Панчо Владигеров”, секретар на КК „С любов към България и Русия” и Национален координатор в направление „Конкурси и фестивали” към НД Русофили, представи богат букет от български патриотични и възрожденски песни. Специални гости в концертната програма бяха:

1.Жорж Йорданов – зам.-председател на КК „С любов към България и Русия”, оперен певец и ръководител на Вокален ансамбъл „VOX ORPHICUS”.

2. Възпитаници на НЧ „Аура”:

– Детска музикална школа „Аура” с ръководител Елена Йонева

– Детска балетна формация „Аура” с ръководител Светла Иванова

– Василея Владимирова – цигулка с ръководител Снежинка Панчева

– Фолклорен танцов ансамбъл „Аура” с ръководител Петко Йошков.

Водещ на концерта беше Иван Горанов, студент по актьорско майсторство за драматичен театър в Националната академия за театрално и филмово изкуство „проф. Кръстьо Сарафов”.

Концертът беше открит със слово на председателя на Културен клуб „С любов към България и Русия” – поета Орфей Петков.

Първата обществена изява на Културен клуб „С любов към България и Русия” завърши с песента „Моя страна, моя България” в изпълнение на Антонио Дачовски.