Антонио Дачовски с концерт по случай 142 г. от Освобождението на България

Антонио Дачовски с концерт по случай 142 г. от Освобождението на България

Публикувано от:

На 04.03.2020г. се проведе концерт по повод 142 години от Освобождението на България от турско робство, организиран от Културен клуб „С любов към България и Русия” към Национално Движение Русофили и Народно читалище „Аура” – гр. София.

Антонио Дачовски – студент в Националната музикална академия „проф. Панчо Владигеров”, секретар на КК „С любов към България и Русия” и Национален координатор в направление „Конкурси и фестивали” към НД Русофили, представи богат букет от български патриотични и възрожденски песни. Специални гости в концертната програма бяха:

1.Жорж Йорданов – зам.-председател на КК „С любов към България и Русия”, оперен певец и ръководител на Вокален ансамбъл „VOX ORPHICUS”.

2. Възпитаници на НЧ „Аура”:

– Детска музикална школа „Аура” с ръководител Елена Йонева

– Детска балетна формация „Аура” с ръководител Светла Иванова

– Василея Владимирова – цигулка с ръководител Снежинка Панчева

– Фолклорен танцов ансамбъл „Аура” с ръководител Петко Йошков.

Водещ на концерта беше Иван Горанов, студент по актьорско майсторство за драматичен театър в Националната академия за театрално и филмово изкуство „проф. Кръстьо Сарафов”.

Концертът беше открит със слово на председателя на Културен клуб „С любов към България и Русия” – поета Орфей Петков.

Първата обществена изява на Културен клуб „С любов към България и Русия” завърши с песента „Моя страна, моя България” в изпълнение на Антонио Дачовски.